Verzendkosten: NL € 3,99 gratis vanaf € 70,- | BE & DE € 8,99 gratis vanaf € 100,-

Bamboe

Onze bamboeviscose is:

Zacht als kasjmier

Bamboeviscose kleding is snel-drogend, comfortabel, verkoelend en voelt zacht aan als kasjmier. De stof kreukt minimaal en kan gewoon in de wasmachine.

Absorbeert

Door de micro kleine gaatjes in de bamboeviscose kan de kleding 4 keer sneller zweet absorberen en verdampen. De kleding blijft niet aan je huid plakken als het te warm is, je lichaam blijft droog waardoor je niet oververhit raakt.

Ademend

Bamboe is opvallend ademend door de open structuur van de vezels, waardoor het verkoelend is in de zomer en in de winter warmer dan katoen. Bamboeviscose wordt hierdoor ook wel “aircokleding” genoemd.

Anti bacterieel

Een van de unieke eigenschappen van bamboeviscose is de van zichzelf bevattende anti-bacteriële stof, hierdoor gaan er niet zo snel vieze luchtjes in je kleding zitten. Mensen met een heel gevoelige huid en/of allergieën kunnen dus met een gerust hart bamboe kleding dragen.

UV beschermend

Bamboe is UV beschermend en filtert 98% van de UV stralen van de huid. Zo blijf jij en/of je kind extra goed beschermt tegen de zon.

 

Nader uitleg van onze bamboeviscose:

De bamboe die wordt gebruikt voor de JOF rompers “De Moso bamboe” groeit in enkele maanden al tot een hoogte van 12 tot 15 meter. Deze bamboe komt voornamelijk uit China. Bamboe groeit overal en heeft daar vrijwel niets voor nodig. Het groeit volledig met enkel zonlicht en regenwater en daarom is kunstmatige bewatering niet nodig. Daarnaast is bamboe ijzersterk en heeft het van zichzelf antibacteriële eigenschappen, waardoor het gebruik van pesticiden of insecticiden ook overbodig is.

Bamboekleding, ook wel bamboeviscose genoemd, is kleding waarvan bamboe de grondstof is. Bamboeviscose heeft unieke eigenschappen die ervoor zorgen dat het een zeer goede textielsoort is om kleding van te maken. De stof is zacht en comfortabel en het houdt je fris door de open celstructuur.

De bamboe die wordt gebruikt voor onze body’s wordt volledig biologisch geteeld en geoogst. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde bamboeboeren op plantages in China, volledig FSC gecertificeerd. Om bamboe tot bamboeviscose te maken worden er ook bij dit proces chemicaliën gebruikt.

Wij werken samen met een fabriek die het overgrote deel van de chemicaliën herwint en hergebruikt. Het deel wat niet gerecycled wordt, verwerken ze om vervolgens op verantwoorde wijze af te voeren. Dit alles gebeurt volgens het OEKO-TEX STEP® certificaat. Dit certificaat waarborgt dat de medewerkers goed beschermt en veilig kunnen werken. 

Tenslotte wordt het in Europa (bij onze supplier) geproduceerd tot onze welbekende JOF body.